Rejseforsikring til Portugal

Det kan blive en dyr rejse til Portugal, hvis du ikke har en rejseforsikring. Læs her, hvad en rejseforsikring til Portugal dækker, og hvorfor du bør købe en.

Hvorfor du bør købe en rejseforsikring til Portugal

Med en rejseforsikring i bagagen er du økonomisk dækket i forbindelse med sygdom, tyveri, mistet bagage og andre former for tab på rejser til Portugal.

En rejseforsikring kan desuden inkludere en afbestillingsforsikring.

Med en afbestillingsforsikring kan du få dine penge retur, hvis du er nødt til at afbestille din rejse i forbindelse med f.eks. sygdom.

Hvis en afbestillingsforsikring ikke er inkluderet, er det ofte muligt at bestille en separat afbestillingsforsikring

Hvis du rejser indenfor EU, dækker det blå EU-sygesikringskort til en vis grad dine udgifter i forbindelse med sygdom og lægehjælp i udlandet.

Men det blå EU-sygesikringskort dækker f.eks. ikke hjemtransport ved sygdom og ulykker.

Hvad dækker det blå EU-sygesikringskort?

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til lægehjælp og behandling i sundhedsvæsenet på lige fod med borgerne i landet, du rejser til.

Det blå EU-sygesikringskort dækker helt konkret akut lægehjælp ved sygdom og ulykker samt forværring af kroniske sygdomme. 

Kortet dækker desuden hjælp og behandling ved graviditet og fødsel.

Det vil sige, at det blå EU-sygesikringskort dækker de fleste udgifter til lægehjælp i Portugal.

Hvad dækker det blå EU-sygesikringskort ikke?

Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke alle udgifter i forbindelse med sygdom og ulykker i Portugal.

 • Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke udgifter til hjemtransport ved sygdom og ulykker. Det betyder, at hvis du bliver sygdom, kommer ud for en ulykke eller dør, vil det blå EU-sygesikringskort ikke dække dine udgifter til transport.
 • Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke lægehjælp og medicin, som borgerne i landet selv skal betale for. Det vil sige, hvis du er rejst til et EU-land, hvor borgerne selv skal betale for lægehjælp og medicin, skal du også betale for det.
 • Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke udgifter til privathospitaler og privatklinikker. Kortet dækker kun udgifter til offentlig behandling.
 • Det blå sygesikringskort dækker ikke planlagte udgifter til behandling. Det vil sige, hvis du udelukkende rejser til udlandet for at modtage behandling, dækker det blå EU-sygesikringskort heller ikke dine udgifter.

Hvad dækker en rejseforsikring til Portugal?

Hvor det blå EU-sygesikring kun dækker udgifter ved sygdom og ulykker, dækker en rejseforsikring til Portugal også andre uforudsigelige udgifter.

Hvad en rejseforsikring helt nøjagtigt dækker, afhænger af forsikringsselskabets betingelser.

En rejseforsikring dækker typisk udgifter ved:

 • Sygdom og ulykke
 • Hjemtransport ved sygdom, ulykke og død.
 • Erstatning ved tyveri
 • Forlængelse af ferieophold
 • Beskadigelse af andres ejendele
 • Mistet bagage og bagageforsinkelse
 • Evakuering fra dit hotel
 • Eftersøgning og redning
 • Forsinket ankomst ved både udrejse og hjemrejse
 • omkostninger til advokat
 • Ødelagt ferie
 • Ferieboligsikring

En rejseforsikring dækker altså udgifter i langt flere situationer end det blå EU-sygesikringskort.

5 Råd til at købe rejseforsikring til Portugal

 1. Læs vilkårene og betingelserne for din rejseforsikring til Portugal grundigt og vær opmærksom på, hvad din rejseforsikring dækker, og hvad den ikke gør. I mange tilfælde dækker en rejseforsikring f.eks. ikke udgifter for hele familien. Der er desuden ofte loft på, hvor stort et beløb en rejseforsikring til Portugal dækker. Det er derfor vigtigt, at du altid tjekker forsikringssummen på en rejseforsikring.
 2. Sammenlign pris, ydelse og dækning på rejseforsikringer til Portugal hos Rejseforsikringsguiden.dk. Hos Rejseforsikringsguiden.dk finder du samtidig masser af information og vejledning om rejseforsikringer generelt. Læs mere her.
 3. Tjek, om du allerede har en rejseforsikring gennem din indboforsikring eller dit Mastercard, inden du tegner en privat rejseforsikring.
 4. Vælg en rejseforsikring og dækningsgrad, der passer til dine planer for aktiviteter. Hvis du f.eks. skal stå på ski eller surfe i Portugal, bør du overveje at købe ekstra dækning. Du bør i hvert fald læse betingelserne i rejseforsikringen en ekstra gang, inden du tager afsted. 
 5. Mange forsikringsselskaber, rejsebureauer og rejseforsikringsselskaber reklamerer med årsrejseforsikringer. Du bør kun købe en årsrejseforsikring, hvis du rejser flere gange om året. Ellers kan en årsrejseforsikring ikke betale sig. Hvis du kun skal på én rejse til Portugal, skal du vælge en enkeltrejseforsikring.

Hvad koster en rejseforsikring til Portugal?

Prisen på en rejseforsikring til Portugal afhænger af rejseforsikringsselskab og rejseforsikrings vilkår og betingelser.

Når du søger efter rejseforsikringer, vil du se, at rejseforsikringsselskaber reklamerer med en grundpris på en rejseforsikring.

En enkeltrejseforsikring til Portugal for en uges ferie ligger typisk på omkring 140-150 kr.

En årsrejseforsikring til Portugal ligger typisk på omkring 300-325 kr.

Men det er som sagt kun grundpriser.

Først når du vælger, hvordan du vil være dækket, får du den reelle pris på din rejseforsikring.

De ting, der ofte har størst betydning for den endelige pris på din rejseforsikring er:

 • Din alder
 • Hvor rejsen går hen.
 • Hvor lang tid din ferie varer.
 • Om du skal på skiferie eller ej.
 • Om du fejler noget i forvejen.
 • Om din bagage skal være inkluderet i rejseforsikringen.
 • Hvor mange I skal afsted.

Ofte stillede spørgsmål om rejseforsikring

En rejseforsikring er en forsikring, der dækker økonomiske udgifter i forbindelse med sygdom, tyveri, mistet bagage og andre former for tab på rejser til udlandet.

Du tegner en rejseforsikring hos et rejseforsikringsselskab, og du kan typisk kun gøre det i forbindelse med en rejse.

Årsrejseforsikring og enkeltrejseforsikring er de mest almindelige typer rejseforsikringer, men der findes også rejseforsikringer specifikt til f.eks. skiferie og ungdomsrejser.

Pris, dækningsgrad og vilkår for en rejseforsikring varierer fra rejseforsikringsselskab til rejseforsikringsselskab.

Du bør kun vælge en årsrejseforsikring, hvis du rejser flere gange om året. Med en årsrejseforsikring kan du rejse lige så mange gange, som du har lyst til. Du vil være fuldt dækket hele året. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være begrænsning på, hvor lang tid din rejser må vare af gangen. I de fleste tilfælde må en rejse ikke vare længere end 1-2 måneder med årsrejseforsikring. 

Det afhænger fuldstændig af, hvilket rejsebureau, forsikringsselskab eller rejseforsikringsselskab du bruger. Det afhænger også, hvilken type rejse du skal på. Hvis du vil finde den billigste rejseforsikring til dine behov, kan du sammenligne priser på rejseforsikringer hos Rejseforsikringsguiden.dk

Scroll to Top