Vejret i Portugal

Læs om vejret i Portugal og se gennemsnitstemperaturen, antal regnvejrsdage og mm nedbør og daglige solskinstimer pr. måned i Lissabon, Madeira, Azorerne, Algarve og Porto.

Portugals vejr og klima

Portugal har et mildt og behageligt middelhavsklima, som giver landet milde og våde vintre, og varme og tørre somre.

Dette er med til at gøre Portugal til en populær rejsedestination året rundt.

Somrene i Portugal er præget af solskin og varme. De indre dele af landet kan opleve temperaturer tæt på de 40 grader, mens kystområderne har det lidt køligere på grund af Atlanterhavet.

Vintrene i Portugal er behageligt milde, og temperaturen kommer sjældent under frysepunktet i størstedele af landet.

Forår og efterår anses for at være de mest ideelle tidspunkter at besøge Portugal på grund af de milde temperaturer. Det er også om foråret og efteråret, at underdørsaktiviteter som surfing og vandring i Portugal er mest populært blandt lokale og turister.

Vejret i Portugal er dog generelt set meget forskelligt i nord og syd. Vejret på Madeira og Azorerne er også meget anderledes i forhold til fastlandet.

I Nordportugal kan det blive så koldt om vinteren, at man kan stå på ski i Serra da Estrela, som er Portugals højeste bjergkæde. I Algarve starter man gerne med at tage på stranden og bade i februar. Og hvis vejret på Madeira og Azorerne den ene dag minder om vejret på New Zealand, minder det om vejret på Island den næste.

Gennemsnitsvejret i Portugal

Herunder kan du se gennemsnitstemperaturen om dagen og natten, antal regndage, mm nedbør og daglige solskinstimer i Lissabon, Madeira, Algarve, Azorerne og Porto. 

Januar

Februar

Marts

April

Maj

Juni

Juli

August

September

Oktober

November

December

Vejr-data: Holiday-weather.com

Hvornår er det bedst at rejse til Portugal?

Hvilket tidspunkt på året, der er det bedste tidspunkt at rejse til Portugal, afhænger af dit rejsemål og dine personlige præferencer. 

April, maj, september og oktober er ideelle tidspunkter at rejse til Portugal, hvis du foretrækker et behageligt klima og helst vil undgå de varmeste sommermåneder.

Dette gælder især for Algarve og resten af Sydportugal, hvor det bliver varmest.

Tjek eventuelt vores side med billige rejser til Portugal, hvis du leder efter et godt rejsetilbud og tidspunkt at besøge landet.

Scroll to Top